Braşovul a fost desemnat că fiind oraşul cu cel mai avantajos cost al vieţii din România, potrivit unui studiu realizat recent, de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, care ia în calcul opinia locuitorilor despre locul în care trăiesc. Braşovenii consideră Răcădău, Avantgarden şi Noua ca fiind cartierele cu cel mai bun cost al vieţii. Foarte apreciate sunt și Bartolomeu, Calea Bucureşti şi Braşovul Vechi.

 

Cercetarea a fost realizată prin analizarea percepției pe care românii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

„Costul general al vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. Pe de altă parte, percepţia despre costul general al vieţii este influenţată şi de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraş. Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în condiţiile în care aceştia simt că au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi şi în acelaşi timp mai sigură, modernă sau mai <verde>”, explică Vlad Tureanu, Partener şi Quantitative Research Director în cadrul D&D Research.

Cele mai avantajoase centre urbane, după Brașov sunt: Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi. Cercetarea de piață relevă relevă că oraşele cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii sunt Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ.

La nivel de cartier, Grigorescu (Cluj-Napoca), Titan (Bucureşti), Gavana 3 (Piteşti), Răcădău (Braşov) şi Soarelui (Timişoara) au fost în topul preferinţelor românilor care au participat la studiu. Ultimele poziţii, cu cel mai dezavantajos cost al vieţii perceput, sunt ocupate de Bereasca (Ploieşti), Periferie (Botoşani), Calea Caransebeşului (Reşiţa), Feneziu (Baia Mare) şi 1 Mai (Alexandria).

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • White YouTube Icon

GALAXY RESIDENCE 3

Str. Avram Iancu nr. 55, Brașov, România

Vânzări: 0721.249.595

Showroom: ​

Str. Avram Iancu nr. 55, Brașov, România

E-mail: office@galaxyresidence.ro

www.galaxyresidence.ro